8 slechte kookgewoonten waar jij vandaag nog mee moet stoppen!

2. Alleen olijfolie gebruiken
Olijfolie is heerlijk, maar het is niet geschikt voor elk gerecht. Olijfolie kan namelijk niet goed tegen hoge temperaturen. Als het te heet wordt, kunnen er ongezonde stoffen vrijkomen. Dus voor gerechten die een hoge temperatuur vereisen, zoals wokken, kun je beter een andere olie kiezen.

green plant with red round fruits

3. Eten in de pan blijven roeren
Het is verleidelijk om je eten in de pan constant om te draaien en te roeren, maar dit is niet altijd de beste aanpak. Om een lekker knapperig korstje op je vlees te krijgen, kun je het beter even met rust laten. Dit helpt ook om je vlees sappig te houden.

4. Overvolle pannen
Als je veel monden te voeden hebt, is de verleiding groot om de pan tot de rand te vullen. Maar als je knapperige stukjes vlees, vis of groenten wilt, is dat geen goed idee. Voedsel laat namelijk vocht los, en in een te volle pan kan dat vocht niet goed verdampen. Gebruik liever meerdere pannen of bak in porties.

5. Alleen antikleefpannen gebruiken
Hoewel antikleefpannen erg handig zijn, zijn ze niet voor elk gerecht geschikt. Soms heb je juist een pan nodig die goed heet kan worden en waarin je eten een lekker korstje kan krijgen. Dat is vooral belangrijk voor gerechten waarbij de aanbaksels bijdragen aan de smaak, zoals bij sauzen.

6. Vlees niet laten rusten
Misschien heb je het advies ‘laat het vlees rusten’ al vaak gelezen, maar het is echt belangrijk. Door vlees even te laten rusten, kunnen de sappen zich weer goed verdelen. Zo krijg je een heerlijk mals stuk vlees op je bord. Sla deze stap dus niet over!

7. Pasta niet spoelen na het koken
Veel mensen spoelen hun pasta af onder de koude kraan na het koken. Maar eigenlijk was je dan juist het goede zetmeel weg, dat je saus lekker romig maakt. Alleen als je pasta in een salade of wokgerecht gaat, kun je het beter wel even afspoelen.

8. Alleen kruiden als het gerecht bijna klaar is
Voeg je altijd pas op het laatst zout en peper toe? Dat is niet de beste manier. Als je gedurende het kookproces proeft en kruidt, wordt je gerecht veel smaakvoller. Probeer het maar eens, en je zult het verschil proeven!

Door deze tips te volgen, zul je zien dat je eten niet alleen lekkerder wordt, maar dat koken ook minder stressvol is. Het is het waard om je kookgewoontes eens onder de loep te nemen en waar nodig aan te passen. Eet smakelijk! Zijn we nog een slechte kookgewoonte vergeten? Laat het ons, en onze lezer weten, door te reageren onder het bericht op Facebook. Vergeet ook niet om het artikel te delen!

Bron: Libelle Lekker