Dit is waarom je altijd een muntje in je vriezer moet leggen voordat je op vakantie gaat

Als je binnenkort op vakantie gaat, dan is het wellicht een goed idee om voor vertrek een plastic bekertje met water én een euromuntje in je vriezer te zetten. Hiermee kun je een hoop ellende voorkomen bij terugkomst. Hieronder leggen wij uit hoe dit precies zit!

Het kan weleens gebeuren dat de stroom tijdelijk uitvalt. Stel nu dat je op vakantie bent, de stroom er een dagje uit ligt, maar het bij aankomst weer doet, dan zou je dus eten uit de vriezer kunnen pakken dat inmiddels bedorven is. Je kunt dan immers nergens aan zien dat het eten ondertussen alweer een keer ontdooid is. Gelukkig kun je met een simpel muntje voorkomen dat je bedorven voedsel eet.

Het trucje met de munt werkt simpel. Dit is het enige wat je hoeft te doen:

  • Vul een plastic bekertje tot de rand met water en zet dit in de vriezer totdat het water volledig bevroren is.

  • Leg vervolgens een muntje op de laag ijs en plaats het plastic bekertje weer terug in de vriezer.

  • Als het stroom tijdens je vakantie uitvalt, dan smelt het water in de beker en zinkt de munt dus naar de bodem. Als je dus bij terugkomst ziet dan het muntje op de bodem ligt, dan weet je dat de stroom tussentijds is uitgevallen.

Simpel, effectief, en absoluut een besparende tip, omdat je niet onnodig eten hoeft weg te gooien. Vergeet deze handige truc niet te delen!