Hij verbrandt koffiedik op een schaaltje in zijn tuin. De reden is briljant!

Het is een bekend scenario: je zit lekker buiten te barbecueën en plots word je belaagd door muggen en wespen. Vooral tijdens warme zomeravonden kunnen deze insecten een echte plaag zijn, niet alleen irritant als je in alle rust wilt eten, maar soms zelfs gevaarlijk door allergieën of het overbrengen van virussen. Maar geen zorgen, je hoeft niet meteen naar chemische sprays te grijpen. Wist je dat koffiedik dé oplossing is om insecten op afstand te houden? Ze hebben namelijk een hekel aan die sterke koffiegeur.

Zo gebruik je koffiedik tegen insecten

Hoe je dat aanpakt? Simpel: doe wat koffiedik in een schaaltje en dek het af met aluminiumfolie. Laat het vervolgens drogen in een donkere, koele ruimte. Is het koffiedik helemaal droog? Zet het schaaltje dan buiten neer en steek het aan. Je zult zien dat de insecten liever uit de buurt blijven. Blijven die muggen je toch lastigvallen? Voeg dan wat verse laurierbladeren toe en laat deze ook branden. Dit is een goedkope en volledig natuurlijke manier om van je ongewenste gasten af te komen.

Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Er is een handige video die je laat zien hoe je koffiedik kunt inzetten tegen insecten op een natuurvriendelijke manier. En deze tip is het delen waard, zodat ook je vrienden en familie ongestoord kunnen genieten van hun zomeravonden.

Koffiedik: veelzijdiger dan je denkt

Maar koffiedik is niet alleen een insectenwerend middel. Het is ook fantastisch als meststof voor je plantjes, rijk aan voedingsstoffen zoals stikstof en kalium, die de groei stimuleren.

Ook is koffiedik ideaal voor het schoonmaken van verschillende oppervlakken. Gebruik het als een natuurlijke scrub voor je pannen, gootstenen en tegels. Meng het met water, pak een spons en je kunt aan de slag.

Wil je je koffiedik hergebruiken? Zorg dan dat je het droog bewaart en voorkom schimmel, zodat je het optimaal kunt gebruiken. Koffiedik is dus niet alleen goed voor een schoon en insectenvrij huis, maar ook voor een groenere en diervriendelijke omgeving.