13-jarige bouwt zijn eigen minihuisje in de tuin. Wacht tot je de binnenkant ziet!

Luke Thiull, een ondernemende 13-jarige jongen uit Iowa, besloot om zijn tijd anders door te brengen dan veel van zijn leeftijdsgenoten. Terwijl veel jongeren zich richten op digitale activiteiten, begon Luke aan een uniek project: hij bouwde zijn eigen tiny house van ongeveer 8 vierkante meter in de achtertuin van zijn ouders.

Met een budget van ongeveer $1.500 verzamelde hij materialen via ruilhandel en gerecyclede onderdelen, zoals een voordeur van een vriend van zijn oom en houtresten van het huis van zijn oma. Door klusjes te doen zoals gras maaien en online fondsenwervingen te organiseren, financierde Luke zijn droomhuis.

Hij werkte zelfs samen met een vriend die ervaring had met elektrische systemen om het huis van stroom te voorzien, hoewel het nog geen stromend water heeft. Binnen is het huis voorzien van alle basisbenodigdheden die Luke nodig heeft, zoals een magnetron, een slaapplek, en zelfs een tv. Daarnaast geniet hij van een barbecue in de achtertuin, waar hij na schooltijd heerlijk kan ontspannen.

Het huis, hoewel klein, biedt hem de perfecte plek om zich terug te trekken en zijn creativiteit verder te ontwikkelen.

Luke’s ouders speelden een ondersteunende rol in dit project. Ze gaven hem de vrijheid om zijn eigen beslissingen te nemen en zorgden ervoor dat hij verantwoordelijk was voor het grootste deel van de financiering en bouw.

Volgens zijn vader Greg was dit project niet alleen een manier om zijn technische vaardigheden te ontwikkelen, maar ook een waardevolle levensles over doorzettingsvermogen, planning en zelfstandigheid. Luke’s mini-huis is niet alleen een bewijs van zijn creativiteit en doorzettingsvermogen, maar het toont ook hoe jonge mensen grootse dingen kunnen bereiken met vastberadenheid en een beetje steun van hun omgeving.

Zijn avontuur inspireert anderen om buiten de gebaande paden te denken en hun eigen dromen waar te maken, ongeacht hun leeftijd of omstandigheden.

Zijn project heeft online veel aandacht gekregen, mede dankzij zijn eigen YouTube-kanaal waar hij de voortgang van het huis deelt en uitleg geeft over de bouw.

Zijn doel is om anderen te inspireren om hun eigen projecten te starten en niet bang te zijn om uitdagingen aan te gaan.

Luke’s reis toont hoe belangrijk praktische projecten zijn voor het ontwikkelen van vaardigheden die je niet altijd op school leert. Door zelf verantwoordelijkheid te nemen voor het volledige proces – van financiering tot bouw – heeft hij een ervaring opgedaan die verder gaat dan alleen het creëren van een fysieke ruimte. Het heeft hem geleerd om problemen op te lossen, samen te werken met anderen, en zijn doelen stap voor stap te bereiken.

Het verhaal van Luke Thiull is een mooi voorbeeld van wat jongeren kunnen bereiken wanneer ze de ruimte krijgen om hun ideeën om te zetten in daden. Zijn mini-huis, hoewel klein van formaat, vertegenwoordigt grote dromen en nog grotere prestaties

Bekijk het eindresultaat in de video hieronder!