Eenvoudige schoonmaaktruc met babyolie laat de keuken weer blinken

Het schoonmaken van de keuken kan soms frustrerend zijn, vooral als je te maken hebt met hardnekkige kalkaanslag en vetplekken. Deze vlekken zijn vaak moeilijk volledig te verwijderen en laten vaak lelijke strepen achter. Maar er is een eenvoudig trucje dat dit probleem kan oplossen: gebruik babyolie bij het schoonmaken! Vanaf nu hoeft het poetsen van je keuken geen tijdrovende klus meer te zijn.

Waarom babyolie?

Bij het afwassen en dagelijks gebruik van de gootsteen hopen vuil, kalk en vet zich snel op. Hoewel je de vlekken misschien in eerste instantie wegkrijgt, blijven er vaak strepen achter die aangeven dat het oppervlak nog niet helemaal schoon is. Met babyolie geef je je keuken niet alleen een mooie glans, maar voorkom je ook dat kalk en vet zich opnieuw ophopen.

Babyolie is in de schoonheidswereld al lang bekend als een product om huid en haar te verzorgen. Maar nu blijkt het ook een geweldig schoonmaakmiddel te zijn voor je keuken. Volg deze drie eenvoudige stappen om je keuken weer te laten stralen:

Stap 1: Grof vuil verwijderen

Begin met het verwijderen van grof vuil uit de gootsteen en van de kranen. Strooi een beetje baking soda op een spons en schrob hiermee de oppervlakken. Dit helpt om hardnekkig vuil snel te verwijderen en geeft je een schone basis.

Stap 2: Kalk verwijderen

Vervolgens behandel je de kalkplekken. Gebruik wat azijn om deze plekken te boenen. Azijn is een effectief middel tegen kalkaanslag en laat de oppervlakken schoon achter.

Stap 3: Polijsten met babyolie

Tot slot breng je een kleine hoeveelheid babyolie aan op een doek en wrijf je de gootsteen en kranen ermee in. Je kunt ook andere roestvrijstalen oppervlakken in je keuken met babyolie polijsten. De dunne oliefilm fungeert als een beschermlaag, waardoor kalk en vet zich minder snel vastzetten. Zorg er wel voor dat je maar een dun laagje aanbrengt om te voorkomen dat de oppervlakken vettig worden.

Met deze simpele stappen zorg je ervoor dat je keuken weer blinkt, zonder strepen of achtergebleven vlekken. Herhaal deze drie stappen regelmatig om het schoonmaakresultaat langdurig te behouden en kalkvorming tegen te gaan.

Afzuigkap reinigen met babyolie

Wist je dat je ook de vettige buitenkant van je afzuigkap kunt schoonmaken met babyolie? Olie lost namelijk vet op. Wrijf de babyolie in cirkelbewegingen op de afzuigkap en maak deze daarna schoon met een sopje van water en afwasmiddel. Voor een extra bescherming kun je na het schoonmaken de afzuigkap nog eens licht inwrijven met babyolie. Dit zorgt ervoor dat vet in de toekomst makkelijker te verwijderen is.

Het schoonmaken van de keuken kan een stressvolle taak zijn, vooral als je constant tegen kalkaanslag en vetvegen vecht. Maar met babyolie als geheim wapen is dat verleden tijd. De olie laat je oppervlakken glanzen en voorkomt dat vuil zich snel opnieuw ophoopt. Dus, probeer deze eenvoudige schoonmaakmethode uit en geniet van een sprankelende keuken zonder dat je veel tijd en energie hoeft te steken in schoonmaken. Veel succes!