Deze 10 fouten die iedereen maakt bij het gebruiken van een airfryer

Een airfryer is een handig apparaat als je op zoek bent naar een gezondere manier om voedsel te bereiden. Het gebruik ervan kan echter tot fouten leiden als je niet weet waar je op moet letten. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je optimaal gebruikmaakt van je airfryer.

Het voordeel van een airfryer

Een van de grootste voordelen van een airfryer is dat het gezonder is dan frituren in een traditionele frituurpan. Onderzoek gepubliceerd in de European Journal of Lipid Science and Technology heeft aangetoond dat een airfryer tot wel zeventig procent minder vet gebruikt dan een gewone frituurpan.

Dit komt neer op een vermindering van 45 calorieën per 100 gram friet. Bovendien behoudt een airfryer meer antioxidanten en vitamine C in voedsel dan een frituurpan. Benieuwd naar de veelgemaakte fouten bij het gebruiken van een airfryer? Lees snel verder op de volgende pagina.

Om het meeste uit je airfryer te halen, moet je enkele veelgemaakte fouten vermijden, zoals 1. het mandje te vol stoppen. Het mandje van een airfryer is niet bijzonder groot, en sommige mensen zijn geneigd om het te vol te proppen om alles erin te krijgen. Dit kan echter leiden tot minder knapperig eten.

2. Niet voorverwarmen

Net als een oven heeft een airfryer wat tijd nodig om op te warmen. Zorg ervoor dat je het apparaat altijd voorverwarmt voordat je het gebruikt, zodat je eten gelijkmatig wordt bereid.

3. Vergeten tussentijds te schudden

Om je snacks knapperig te krijgen, is het belangrijk om het mandje tussentijds goed te schudden. Hierdoor wordt je eten gelijkmatig gebakken. Lees snel verder op de volgende pagina voor meer fouten die veel mensen maken bij het gebruiken bij de airfryer.

4. Onjuiste snacks gebruiken

Controleer of de snacks die je gebruikt geschikt zijn voor een airfryer. Het apparaat verschilt aanzienlijk van een frituurpan, dus gebruik alleen snacks die hiervoor bedoeld zijn. Lees verder op de volgende pagina.