SUPERTIP: Leg een doekje met azijn in je toilet en kijk wat er vervolgens gebeurt!

Het schoonmaken van het toilet is natuurlijk niet onze favoriete bezigheid. Toch moet het gedaan worden en het is het beste om het niet uit te stellen. Want wist je dat het toilet vaak één van de vieste plekken in huis is? Er zijn vaak duizenden schimmels en bacteriën in de wc-pot die vaak niet met het blote oog te zien zijn. Daarom is het belangrijk om het toilet regelmatig schoon te maken. Natuurlijk doen we dit liever zo snel en gemakkelijk mogelijk. Het klinkt misschien gek, maar een eenvoudig doekje met azijn kan je veel helpen.

Doe dit dus niet!
Gebruik je wel eens chloor om het toilet te reinigen? Doe het niet meer! Waarom vraag je je nu af? Nou, veel mensen denken dat dit middel reinigt en kalkaanslag verwijdert, maar dat is dus helemaal niet zo. Het is dus ook niet noodzakelijk om het toilet schoon te maken met chloor. Bovendien is het slecht voor het milieu en kan het schadelijk zijn voor jouw gezondheid.

Chloor is dus niet nodig in het toilet, maar als je het wel gebruikt: meng het nooit met andere schoonmaakmiddelen en zorg dat je het middel doorspoelt voordat je het toilet gaat gebruiken. Bijtende chloorgas kan worden gevormd, wat zeer giftig is. Terug naar onze super tip. Waarom zou je een doekje met azijn in het toilet leggen en hoe gaat dit in zijn werk? Al deze vragen worden beantwoord op de volgende pagina, lees dus snel verder!