Vroeger dachten veel mensen dat je alleen op gas kon ‘echt koken’. Die tijd is voorbij. Zelfs topkoks gebruiken tegenwoordig elektriciteit om hun gerechten te bereiden. Dit heeft ertoe geleid dat meer mensen de overstap naar inductie overwegen. Maar, zoals vaak het geval is bij veranderingen, zijn er zorgen en mythes. Mensen vrezen dat ze nieuwe pannen moeten kopen of dat het regelen van de temperatuur op inductie lastig is. Echter, deze zorgen pakken we later aan. Laten we eerst kijken naar de positieve kanten van inductiekoken.
De pluspunten van inductiekoken
Het grootste voordeel van koken op inductie is dat het beter is voor het milieu. Het is onderdeel van de beweging om minder gas te gebruiken, iets wat we allemaal zouden moeten nastreven. Daarnaast kan inductiekoken op de lange termijn geld besparen omdat het energie-efficiënt is: het apparaat schakelt automatisch uit als er geen pan op staat en het verwarmt sneller dan gas. Dit is ideaal voor wie een druk leven heeft en niet veel tijd wil verspillen. Een ander voordeel is het schoonmaken; een inductieplaat is veel makkelijker schoon te houden dan een gasfornuis. Bovendien zijn er nu kookplaten met ingebouwde afzuiging, wat een extra gemak biedt. Lees snel verder op de volgende pagina!