Deze vieze beestjes kunnen eitjes onder je huid leggen

Kriebelt het al op je huid? Dat zou zomaar kunnen, want er zijn duizenden piepkleine wezentjes die mogelijk in jouw lichaam ronddartelen op dit moment. Een akelige gedachte, toch? Maar wist je dat dit eigenlijk vaker voorkomt dan je zou denken? Er zijn namelijk verschillende wezentjes die zich voeden met ons bloed en vervolgens eitjes onder onze huid leggen. Ja, je hoort het goed, kleine monstertjes die een gezellig plekje onder je huid zoeken om een familie te stichten. Niet bepaald een ideale woonsituatie, als je het mij vraagt. Toch is je huid een perfecte plek voor beestjes.

Maar maak je geen zorgen, in de meeste gevallen is er niets aan de hand. Het kan echter wel leiden tot levensbedreigende infecties. En laten we eerlijk zijn, dat is niet bepaald het soort avontuur waar we naar op zoek zijn. Professor Adam Hart, ecoloog, conservatiewetenschapper en entomoloog aan de Universiteit van Gloucestershire, legt uit: “Veel wezentjes zien ons als een potentieel thuis, en in sommige gevallen zelfs als een plek om hun familie te stichten. Als ze schade veroorzaken, noemen we ze parasieten. Het zijn kleine huurders die je liever niet in je lijf hebt.”

Nieuwsgierig geworden naar deze ongenode gasten? Lees dan snel verder op de volgende pagina en ontdek de gruwelijke waarheid achter deze kleine schurken.