Alleen op déze eenvoudige manier krijg jij je ramen streeploos schoon!

Het schoonmaken van ramen is vaak niet ons favoriete klusje. Het kan lastig zijn om ramen zonder strepen schoon te krijgen. Het is erg frustrerend als je na het schoonmaken strepen op de ramen ziet.

Gelukkig is er een trucje waarmee je ramen weer prachtig glanzen en streeploos opdrogen. Waarschijnlijk heb je de oplossing al in je keuken!

Ramen schoonmaken
Het is erg vervelend als je na het schoonmaken van je ramen nog steeds strepen ziet. Zeker als je zo je best hebt gedaan om ze schoon te krijgen. Oma’s blijken de beste schoonmaakgeheimen te hebben!

Vroeger waren er geen kant-en-klare schoonmaakproducten, maar wel slimme trucjes om de ramen schoon te krijgen. Een van die trucjes zorgt ervoor dat strepen en vegen geen kans maken op je ramen. De producten heb je waarschijnlijk al in huis!

Glanzende ramen
Het schoonmaken van ramen is niet het leukste om te doen in je vrije tijd. Vooral niet als je na het wassen nog steeds strepen ziet en opnieuw kunt beginnen.

Gelukkig is er een simpel en goedkoop ingrediënt uit je keuken waarmee je ramen prachtig glanzen en streeploos opdrogen. Hoe voorkom je die vervelende strepen op je ramen? Het enige wat je nodig hebt, is een ui.

Hoe werkt het?
Vul een emmer met lauw water en voeg hier een halve gepelde ui aan toe. Laat de ui even in het water weken en was vervolgens je ramen met dit water. Het stofje in de ui dat normaal traanogen veroorzaakt, zorgt ervoor dat alles glanzend en streeploos schoon wordt!

Maak de ramen zoals je gewend bent schoon met een spons of zeem. Neem de ramen daarna af met een trekker of een droge doek. Het eindresultaat is ongelooflijk, er zijn gegarandeerd geen strepen meer te zien!

Wanneer kun je het beste je ramen wassen?
Juist op een zonnige dag zie je die vervelende vlekken en dat vuil goed op je ramen en wil je misschien het liefst meteen aan de slag. Toch kan je dan beter niet je ramen wassen. Was de ramen op een bewolkte dag. Door de zon drogen de ramen sneller en zullen er snel strepen ontstaan.

Hoe vaak moet je je ramen schoonmaken?
Wanneer je je ramen wilt lappen, bepaal je natuurlijk helemaal zelf en is afhankelijk van hoe snel je ramen vies worden. In de zomer wassen veel mensen elke maand hun ramen, terwijl ze dit in de winter elke 2 of 3 maanden doen.

Hoe vaak je je ramen zeemt, heeft dus vooral te maken met hoe vies ze zijn en hoe snel jij je stoort aan vlekken en vingerafdrukken. Het is wel aan te raden om minimaal elke 3-4 maanden je ramen schoon te maken. Het goed onderhouden van je ramen kost minder tijd en zorgt ervoor dat je met plezier naar buiten kijkt.

Krassen na het ramen zemen

Ben je net klaar met je ramen wassen en heb je krassen op je mooie blinkende ramen? Dit kan komen doordat:

  • er nog zand op je ramen zat. Spoel of veeg eerst al het grove vuil van de buitenkant van je ramen. Dit kan je het beste schoonmaken met een tuinslag of een zachte borstel. Hierdoor neemt je spons geen oneffenheden op en zal je dus ook geen krassen krijgen.

 

  • je het verkeerde materiaal gebruikt. Gebruik een goede spons zonder schuurkrant, een zeem van topkwaliteit en een goede microvezeldoek. Hierdoor zul je geen onnodige krassen krijgen op je ramen.

Door deze simpele truc kun je je ramen zonder veel moeite streeploos schoonmaken. Probeer het zelf en geniet van glanzende, schone ramen zonder strepen!