Deze 10 fouten die iedereen maakt bij het gebruiken van een airfryer

5. Niet reinigen voor het eerste gebruik

Als je een nieuwe airfryer hebt, zorg er dan voor dat je alle beschermende materialen, zoals piepschuim en plasticfolie, hebt verwijderd voordat je het apparaat voor de eerste keer gebruikt.

6. Scherpe voorwerpen gebruiken

Gebruik geen scherpe metalen voorwerpen, zoals vorken, om je eten te controleren, omdat dit de antiaanbaklaag van het mandje kan beschadigen. Gebruik in plaats daarvan siliconen of houten voorwerpen. Lees snel verder op de volgende pagina voor meer fouten die veel mensen maken bij het gebruiken bij de airfryer.

7. Airfryer te dicht bij de muur plaatsen

Plaats je airfryer niet te dicht bij de muur, aangezien het apparaat hete lucht gebruikt. Als het te dicht bij de muur staat, kan dit de luchtcirculatie belemmeren en het risico op oververhitting vergroten.

8. Geen olie gebruiken

Hoewel een airfryer bekend staat om het gebruik van minder olie, heb je soms toch een klein beetje olie nodig voor het beste resultaat. Dit helpt bij de geleiding van hete lucht en voorkomt uitdroging van je gerechten.

9. Bakpapier gebruiken

Het lijkt handig om bakpapier in het mandje te leggen om schoon te blijven, maar dit kan de luchtcirculatie belemmeren en zelfs brand veroorzaken. Het wordt afgeraden om bakpapier te gebruiken.

10. Groente te fijn snijden

Te kleine of te lichte gerechten kunnen door de luchtcirculatie alle kanten op gaan en uitdrogen. Snijd groenten in grove en gelijke stukken voor de beste resultaten.

Door deze fouten te vermijden en deze tips te volgen, kun je optimaal gebruikmaken van je airfryer en genieten van gezondere en knapperige maaltijden. Welk van deze fouten maak jij? Ga je dit aanpassen? Laat het ons weten door te reageren onder het bericht op Facebook. Vergeet ook niet om het artikel te delen!

Bron: Kookfans & 24Kitchen