Eet elke avond een lepel honing en kijk wat er met je lichaam gebeurt

Verlaag je triglyceriden
Verhoogde bloedtriglyceriden zijn een andere belangrijke risicofactor voor hartziekten. Deze triglyceriden verhogen het risico op hartziekten. Een hoog gehalte aan triglyceriden betekent een risico op het ontstaan van hartziekten en diabetes. Gelukkig is honing verbonden met het verlagen van het gehalte aan triglyceriden in je lichaam. Ze zetten ze om in goede bondgenoten die je bloed zuiveren van onnodig vet. Hoewel de consumptie van suikerrijke voedingsmiddelen over het algemeen tot een verhoging van het triglyceridengehalte leidt, heeft onderzoek aangetoond dat het eten van honing een verlaging kan veroorzaken. Dit bleek vooral het geval te zijn wanneer het als vervanger van suiker gebruikt wordt.

Een oppepper voor je immuunsysteem
Een van de belangrijkste natuurlijke gezondheidsvoordelen van honing is dat hij vol zit met vitaminen, mineralen en enzymen. Deze beschermen het lichaam tegen bacteriën en versterken het immuunsysteem. Door honing te gebruiken krijgt je lichaam een oppepper omdat het helpt tegen infecties veroorzaakt door bacteriën. Als je elke avond een lepel honing inneemt, verhoog je niet alleen je immuunsysteem, maar zorg je er ook voor dat de antibacteriële werking in je voordeel werkt! Als je honing eet, of in een bepaald middel gebruikt, helpt het ook om symptomen als verkoudheid, griep, hoest of keelpijn onder controle te houden.

Je lichaam zal sneller vet verbranden
Honing verhoogt je stofwisseling om een thermogeen effect op je lichaam te veroorzaken. Dit verbetert je bloedsomloop en verhoogt je lichaamstemperatuur, zodat je zonder al te veel inspanning vet kunt verbranden. Door dagelijks honing in te nemen voor je naar bed gaat, reinig je je lever en verwijder je lichaamsvet. Voor het beste resultaat doe je 1 eetlepel honing met een scheutje citroensap in een kop warm water. Drink dit elke avond en je zult versteld staan. Bovendien is honing een gezonde suikervervanger; het bevat vitaminen en mineralen die niet in tafelsuiker voorkomen. Niettemin is honing rijk aan suiker, dus het is beter er niet te veel van te eten tijdens het afvallen.

Je dagelijkse partner tegen veroudering
De beste manier om veroudering tegen te gaan is door voldoende antioxidanten in te nemen. Honing heeft deze antioxidanten. Behalve de crèmes en serums is honing hier je beste vriend. Dankzij de antimicrobiële en antischimmel eigenschappen van honing is het ook een uitstekend product voor huidverzorging. Honing kan ook heel effectief zijn bij andere huidproblemen, zoals eczeem, psoriasis en ringworm. Hoewel honing deze aandoeningen niet kan genezen, kan het wel ontstekingen verminderen en droogheid tegengaan. Honing is een natuurlijke vochtinbrenger, wat betekent dat het vocht vasthoudt en zo de huid hydrateert. De huid hydrateren is essentieel om de effecten van veroudering op de huid tegen te gaan. Honing kan ook gebruikt worden om acne te behandelen, omdat het antibacteriële en reinigende eigenschappen bevat.

Honing helpt tegen depressie
De natuurlijke suikers die honing bevat zijn krachtige antidepressiva. Honing bevat polyfenol, een organische chemische stof die depressie helpt bestrijden door oxidatieve stress in je hersencellen te verminderen. Als je je geestelijke gezondheid op peil wilt houden en je gemotiveerd wilt voelen om op te staan, zal het je helpen elke avond honing te consumeren. Door regelmatig honing te eten stimuleer je de aanmaak van zowel endorfine als serotonine. Dit houdt emotionele onevenwichtigheden en stress onder controle. Elke avond een hapje honing helpt je hierbij. Op de volgende bladzijde ontdek je wat het risico is en hoe je de juiste soort honing kunt kiezen.

Risico’s
Zolang iemand niet allergisch is voor bijenstuifmeel, is rauwe honing over het algemeen veilig om te gebruiken. De Centers for Disease Control and Protection (CDC) zeggen dat mensen geen honing aan zuigelingen onder de 1 jaar moeten geven wegens het risico van zuigelingenbotulisme. Honing is veilig vanaf de leeftijd van 1 jaar. Dit geldt zowel voor rauwe als voor gewone honing.

Het kiezen van de juiste soort honing
Rauwe honing zal een etiket hebben waarop “rauwe honing” staat. Staat op het etiket niet het woord “rauw”, of komt het niet rechtstreeks van een boer of imker die kan bevestigen dat het rauw is, dan heeft de fabrikant het waarschijnlijk gepasteuriseerd. Het etiket kan ook de soort bloemen beschrijven die de bijen bestoven hebben om die honing te maken. De soort bloem bepaalt de smaak, kleur, en het gehalte aan antioxidanten en vitaminen van de honing.

Vele soorten gepasteuriseerde honing hebben etiketten waarop staat “zuivere honing”. Anderen kunnen zeggen “klaver honing” of kan vermelden dat ze afkomstig zijn uit een lokaal gebied. Zelfs producten gelabeld als “biologische honing” kan niet rauw zijn, zoals sommige fabrikanten doen biologische honing pasteuriseren.

Sommige bewerkte honingproducten bevatten hoge fructose maïssiroop of andere additieven. Kijk op het etiket om er zeker van te zijn dat de honing zuiver is. Rauwe honing is de laatste jaren populairder geworden, en mensen kunnen hem nu kopen bij veel kruidenierswinkels en natuurvoedingswinkels. Boerenmarkten verkopen ook rauwe honing, soms rechtstreeks van de imker. Online winkels bieden een ruime keuze aan merken van zowel rauwe honing als gewone honing.