Gebruik jij keukenpapier in de keuken? Hier zijn 5 redenen waarom je dat niet meer zou moeten doen

3. Keukenpapier scheurt makkelijk bij messen

Wil je jouw favoriete mes niet in de vaatwasser doen en veeg je het daarom schoon met keukenpapier? Dat is riskant. De scherpe rand van het mes kan het papier makkelijk doorsnijden en zo jouw vingers verwonden. Gebruik in dit geval beter een spons of een stevigere doek. Dat is veiliger voor je handen.

4. Keukenpapier is niet milieuvriendelijk

Het constant gebruik van keukenpapier is niet alleen duur, maar ook slecht voor het milieu. Veel bomen worden gekapt om dit papier te maken, dat na een kort gebruik vaak in de prullenbak belandt. Er zijn milieuvriendelijkere alternatieven, zoals herbruikbare microvezeldoekjes of doeken van biologisch katoen. Deze zijn wasbaar en helpen om afval te verminderen.

5. Keukenpapier bevat chemicaliën

Bij het maken van keukenpapier worden vaak bleekmiddelen en andere chemicaliën gebruikt. Restjes hiervan kunnen in aanraking komen met je eten en zo in je lichaam terechtkomen. Voor de gezondheid van je familie is het beter om natuurlijke schoonmaakmethoden te gebruiken. Hoewel het makkelijk en snel is, is keukenpapier dus niet altijd de beste keuze voor het schoonmaken van de keuken. Kies liever voor herbruikbare doeken voor een zachte en veilige reiniging. Dit is niet alleen beter voor je spullen, maar ook voor het milieu.

Bron: Zelfmaak ideetjes