Hoe vaak moet je de badkamer nu echt schoonmaken? Dit is het verrassende antwoord

Dieptereiniging van de badkamer

  1. Begin met schoonmaken van boven naar beneden, en bewaar de vloer en eventueel het toilet voor het laatst.
  2. Gebruik geen chemische of schurende schoonmaakproducten om vlekken, kringen en krassen te voorkomen. Kies voor neutrale, oplosbare reinigers en een zachte doek, spons of zeem.
  3. Spoel de kranen na elk gebruik af om zeepschade te voorkomen. Bij kranen van chroom of messing kun je het beste groene zeep gebruiken en de kraan vervolgens drogen met een zachte doek.
  4. Maak ook de ventilatieroosters of luchtfilters regelmatig schoon om stofophoping te voorkomen.
  5. Voor wastafels van kunststof of keramiek kun je het beste een mild schoonmaakmiddel gebruiken zonder azijn. Spoel na met lauw water en droog na met een zachte doek. Spiegels kun je reinigen met Glassex en een zachte doek, en nadrogen met een oude krant voorkomt strepen.

Kalkaanslag in de badkamer

Om kalkaanslag te voorkomen, droog je na iedere douche- of badbeurt de wanden af met een trekker. Zorg ook dat de kitranden goed droog zijn om loslatende randen en lekkages te voorkomen. De douchewanden van glas spoel je af met koud water en droog je daarna af met een trekker. Elke twee weken kun je ze grondiger schoonmaken met een antikalkmiddel.

Regelmatige reiniging van de badkamer

Voor een glanzende afwerking van de tegels gebruik je het beste een spons of borstel en reinigingsmiddelen met een pH-waarde van 7 of hoger. Middelen met een lagere pH kunnen de voegen beschadigen. Neem de tegels na het schoonmaken af met een droge doek om watervlekken te voorkomen.

Tip: Als de voegen tussen de tegels dof worden, maak ze dan schoon met een oude tandenborstel en wat bleekmiddel of citroensap. Schrob goed en spoel af met warm water.

Veel succes met de schoonmaak!