Houd je eten en je vriezer koel
Een andere oorzaak van ijsvorming kan warm eten zijn dat je in de vriezer zet. Het vocht dat van het warme eten afkomt, zet zich om in ijs. Laat je eten daarom altijd afkoelen voordat je het invriest. Verder is de temperatuur van je vriezer belangrijk. Als de vriezer te warm of te koud staat, bevordert dat de ijsvorming. De perfecte temperatuur voor een vriezer is -18°C. Zorg dus dat je vriezer niet te koud of te warm is ingesteld om ijsophoping te voorkomen.
Zo maak je je vriezer ijsvrij
Mocht je ondanks alles toch een ijsberg in je vriezer aantreffen, dan is het tijd voor een grondige ontdooiing. Als je alle bovenstaande punten hebt gecontroleerd en toegepast, maar het ijs blijft zich opstapelen, dan is het de hoogste tijd om je vriezer eens goed te ontdooien. In dit artikel geven we handige tips om dit klusje zo makkelijk en efficiënt mogelijk te klaren, zodat je vriezer weer helemaal klaar is voor gebruik.
Heb jij nog een handige tip tegen ijsvorming in de vriezer of koelkast? Laat het ons weten door te reageren onder het bericht op Facebook.
Bron: Radar