Aan de slag als een pro
Elke verandering vraagt om een aanpassingsperiode, en dat geldt ook voor de overstap naar inductie. In het begin kan het frustrerend zijn omdat alles sneller warm wordt dan je gewend bent. Maar na een paar keer oefenen, wen je aan de snelheid en de temperatuurinstellingen. En dan wil je niet meer terug naar gas. Ook het argument dat je niet meer goed zou kunnen wokken op inductie is niet waar. Er zijn tegenwoordig speciale wokpannen voor inductie.
Wat te doen met je oude pannen?
Het idee dat je al je oude pannen moet vervangen is ook niet helemaal waar. Test je pannen met een magneet; als ze magnetisch zijn, werken ze op inductie. Je geliefde gietijzeren pannen kun je dus blijven gebruiken. En voor de fans van stalen pannen: het is een mythe dat je die niet kunt inbranden op een inductieplaat. Je moet het alleen niet te snel willen doen. Begin met een lage temperatuur en verhoog deze geleidelijk. Zo kun je je stalen pannen prima voorbereiden voor gebruik op inductie. Koken op inductie is dus niet alleen mogelijk, maar biedt ook vele voordelen en is aanpasbaar aan je bestaande kookgerei.
En ben jij al over? Laat het ons weten door te reageren onder het bericht op Facebook. Vergeet ook niet om het artikel te delen!
Bron: Metro