1. Magnetron reinigingsmethode:
Plaats een verzadigde spons een minuut in de magnetron. Het lab ontdekte dat deze methode ook 99,9% van de ziektekiemen verwijderde. Het enige nadeel is dat de keukenspons verschrikkelijk heet is wanneer het uit de magnetron komt.
2. Vaatwasser reinigingsmethode:
Nog een methode die 99,9% van de ziektekiemen vernietigt. Gooi de keukenspons in de vaatwasser of wasmachine. Was je sponzen regelmatig in de wasmachine op een hete temperatuur of in de vaatwasser. Bacteriën leven en groeien in vochtige, warme omgevingen. Was je keukensponzen, vaat en keukendoeken dus regelmatig op een hete temperatuur en droog deze grondig op de hete stand van je droger.
3. Keukenazijn methode:
Azijn is zeker een veelzijdig hulpmiddel, maar als het gaat om het reinigen van sponzen, is het niet de beste van de drie methoden. Het lab vond dat slechts 99,6% van de bacteriën werd gedood toen de spons gedurende 5 minuten in azijn was gedrenkt.
Wanneer je de keukenspons vervangen?
In veel gevallen worden keukensponzen bewaard totdat ze er zeer smerig uitzien of stinken, en in sommige gevallen zelfs totdat ze bijna uit elkaar vallen. Veel mensen hanteren een bepaalde tijdsduur waarbij ze de keukensponzen elke drie of vier weken vervangen, en sommige pas na een maand of langer. Een vochtige, stinkende vaatdoek / doek of spons is een sterke indicator dat er gevaarlijke bacteriën in verblijven. Vervang sponzen regelmatig – wacht niet totdat deze bijna uit elkaar vallen voordat je nieuwe aanschaft.