3. Balanceren van temperatuur voor vitaliteit
In de koudere seizoenen is het verleidelijk om jezelf te nestelen onder een warme deken of de verwarming een tandje hoger te zetten. Echter, moet je voorzichtig zijn om de verwarming niet te hoog op te schroeven, omdat dit paradoxalerwijs vermoeidheid kan veroorzaken. De ideale temperatuur om rekening mee te houden is tussen de vijftien en twintig graden Celsius, vooral tijdens het slapen. Overdag mag het iets warmer zijn, maar het is belangrijk om een balans te vinden tussen warmte en vitaliteit.
4. Lavendelgeur: rustgevend en vermoeiend
Lavendel staat bekend om zijn rustgevende eigenschappen, maar verrassend genoeg kan deze geur ook vermoeidheid veroorzaken. Psychologen van Wesleyan University ontdekten dat mensen die de geur van lavendel ruiken voor het slapengaan, over het algemeen beter slapen. Echter, wanneer deze geur zich buiten de slaapkamer verspreidt, kan het een vermoeiend effect hebben. Het is dus belangrijk om de toepassing van deze geur strategisch te benaderen.
5. Jouw telefoon
We zijn ons er vaak van bewust dat het gebruik van onze telefoon in bed niet bevorderlijk is voor een goede nachtrust. Toch blijven velen van ons tot in de late uren door sociale media scrollen, soms zelfs tot we in slaap vallen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat dit gedrag een aanzienlijke impact heeft op de kwaliteit van onze slaap en ervoor zorgt dat we minder snel in slaap vallen. Het resultaat: extra vermoeidheid de volgende dag.
Bron: Margriet